Afbudsramt trup høster medaljer til VDMU

Af Jesper Olesen

Emilie Vestdansk mester i kugle

Der otte der skulle afsted til VestDanske Mesterskaber i Odense, men skader og andre aftaler reducerede truppen til tre: Emilie, Line og Mathias. Til gengæld fik alle medaljer, fem i alt:

Emilie

  • Guld i kuglestød og ny klubrekord med 10.06m
  • Sølv i spyd med
  • Sølv i diskos med

Line

  • Sølv i stang og ny klubrekord med 2.00m

Mathias

  • Guld i længde

Emilie

Spydkast var noget af en udfordring for alle deltagere. Der stod en kraftig kastevind ind forfra og fra venstre. Nogle kast blev blæst 10 meter til højre og ud over banemarkering, andre endte næste med at flyve baglæns. Emilie løste det, ved at tage et skråt tilløb og kaste ud mod venstre i banen. Efter lidt kludder med tilløbet i første kast fik hun styr på det, og ender med sølv.

Diskos var lidt “on” og meget “off” for og Emilie havde svært ved at få rotationen på plads. Enten overtrådte hun eller også ramte hun, som mange af de andre deltager i øvrigt, hegnet. Så de sidste fire kast blev ikke målt, men første kast var nok til sølv.

Kuglestød søndag morgen gik perfekt. To prøvestød hvor det ene lykkedes, var en god opstart. I fjerde stød fik hun teknikken til at passe, og stødte for første gang over 10 meter, og endte med at vinde med næsten 2 meter.

Line

Line skulle løbe 80m og springe længde lørdag. Først var der rod i startlisterne med det resultat, at hendes indledende heat blev henholdsvis aflyst og genindført 6-8 gange de sidste 15 minutter op til starten. Dernæst skulle hun springe længde og løbe 80m finale samtidig, så vi var nødt til hele tiden at vurdere om næste spring skulle springes eller gemmes til efter 80m. Trods alt det roderi og diskussion formåede Line at holde bevare roen og holde sit fokus på selve øvelsen og ikke andet. Imponerende godt af Line.

Det er et år siden Line sidst har været over 4 meter, så det var hendes mål. Hun endte med at springe fire spring over 4m heraf det sidste på 4,25m i ny PR. Det er godt gået efter lige at have løbet en 80m finale og lover godt for resten af sæsonen. Line bliver seks, men kun 10 cm efter tredjepladsen, så det var en superspændende finale.

Midt i længdespringsfinalen er hun som fire at de andre længdespringere gennem en 80m finale, hun løber i en tid tæt på sin PR og kæmper med om tredjepladsen til det sidste.

Line er lige startet med stangspring her i foråret, så det var spændende at se hvad hun kunne i finalen. Hun lavede en ny PR med 30cm til 2m. Igen er hun helt rolig under konkurrencen, hvor der er rigtig mange detaljer der skal passe sammen, og det lykkes bare.

Mathias

Mathias lagde ud med 100m, hvor han bliver fire i 100m finalen kun 0,2s fra en medalje. Han er under sin PR men i for meget vind.

Mathias hyldes af publikum

I længde kæmpede Mathias på med at få tilløb og afsæt til at passe, og springet var han heller ikke helt tilfreds med, og selv om han når ud over 6 meter er det i for meget medvind.

Alt i alt en rigtig udbytterig og hyggelig weekend på Odense atletikstadion J

PS: vi stødte også på NP der var ude at prøve nye tights …

Resultater VDMU 2014 lørdag

Resultater VDMU 2014 søndag