DMU 2019 i Greve

I weekenden den 25-26. august 2019 blev der afholdt de danske mesterskaber for ungdom på Greve stadion.
AKH havde 3 tilmeldte atleter, Amanda Sondrup Henriques, Emil Henriksen og Samuel Emil Gobina Sigala. Desværre blev Samuel bogstaveligt talt forhindret i at deltage af en 2 timers kø på motorvejen mod Greve….øv øv.
I får her en lille beretning med oplevelsen og resultater set fra Amanda og Emil

Amanda:
Amanda var seatet 1 i både kort og lang hæk, og det var her hun rigtig gerne ville gøre det godt, og hvor forventningerne var størst. Begge dage var Hækøvelserne lagt først på dagen. lørdag ved lang hæk var vinden fornuftig og Amanda kunne løbe en sikker Guldmedalje hjem.
Amanda lavede Pr i sidste weekend 43,77, så denne lørdag gjaldt det medaljen. hun kom i mål i 44,73 mere en 2 sekunder før nr 2
PÅ 80M hæk var der en del modvind i både indledende og finalen. Der var en del uro i finale løbet, med et par piger der væltede over hækkene,men heldigvis var Amanda foran det, og kunne løbe endnu en guldmedalje sikkert hjem, med næsten et sekund ned til nr 2.
På 100m var Amanda seatet som 3 sammen med en anden og på 200m 2er´i et meget tæt felt. I begge løb blev det tæt og til Amandas fordel. hun var meget tilfreds med sølv i begge løb.
En meget fin Weekend i Greve, hvor de havde styr på tingene, tidsplanen holdt og intet manglede.
– Det skulle da lige være Samuel som vi gerne ville ha set løbe 400M 🙂

Emil:
Emil deltog i sit første DMU udendørs i aldersgruppen drenge 14-15 år.
Han havde kvalificeret sig i 3 discipliner: 200 m. løb, Kuglestød og Hammerkast. Derudover deltog han også i 100 m. løb.
Lørdag startede Emil ud med Hammerkast. 1.deltager i konkurrencen, Mads Krogsgaard Nielsen, Aabenraa, lagde ud med et kast på 48,80 m. og sluttede konkurrencen af med et kast på 50,53 m. og blev således vinder af konkurrencen. Emil fik en placering som nr. 7 og fik sat en kæmpe PR. Han kastede 27,79 m., som sit bedste – godt nok stående – da han ikke kunne få rotationen til at fungere. Emils tidligere PR lød på 18,13 m. – så en forbedring på hele 9,66 m. Det må siges at være godkendt.
Lørdagens 2. disciplin var 100 m. løb. Emil løb et fint løb i modvind (-2,6) Emil løb i tiden 13.17.
Emil PR. på distancen er 12.80 – men der falder nok en PR. af på et andet tidspunkt.

Søndag deltog Emil i 200 m. løb. Emil var tilfreds med løbet. Han løb i tiden 26.76 – lidt over PR., der lyder på 26.43. Søndagens 2. disciplin var Kuglestød. Under prøvestødene stødte én af de øvrige deltagere kuglen udenfor banen og ramte 11 meter skiltet, der splintredes i tusind stykker til stor morskab for alle.
Under selve øvelsen stødte samme deltager igen kuglen udenfor banen og fik væltet flere at skiltene. Denne gang gik det værst ud over 12 meter skiltet, der knækkede og ikke kunne anvendes mere – så godt, at der var målebånd til at måle stødene med.
Emil ærgrede sig over, at han overtrådte sit første stød, da han ellers var ude omkring de 11 meter. Emils PR lyder på 10,32 – og i konkurrencen her stødte han 10,03 og 10,14. Vinderen blev Mads Krogsgaard Nielsen, der stødte kuglen ud på 16,03 m. – kun 0,35 m. fra at sætte dansk rekord, der for 15 årige lyder på 16,38 m.

Se flere billeder samt video fra DMU her på hjemmesiden under “Billeder” – Direkte link: http://www.akholstebro.dk/google-foto/