Andreas klarer VM-kravet

Med et løb på 14,19 ved aftenens ABC-stævne i Århus er Andreas klar til Junior-VM.

Andreas skulle tirsdag aften gøre et nyt forsøg på at klare VM-kravet. Da Andreas mødte op på Århus stadion meldte han sejrssikkert ud, at han havde intet mindre end fremragende ben. Vejrguderne var dog ikke helt så tændte på topatletik. Det blæste en halv pelikan i modvind hele aftenen i Århus. Andreas løb imod den danske seniormester Jon Yde Bendtsen, så han kunne blive presset hele vejen.

Kl. 18 blev hækkeløbet med de to hæktalenter skudt afsted. Andreas vandt i ny PR 14,22. En utrolig træls pr. Den var nemlig 0,02 sekund for langsom i forhold til VM-kravet. Vi fik dog overtalt arrangørerne til at lave en finale en time senere, da Andreas tydeligvis havde fået de hurtige ben ud af sengen. Stævnet var dog ikke specifikt anmeldt til DAF som værende med indledende og finale. Så DAFs Rekord og Statistikudvalg besluttede, at vi var nødt til at slette resultatlisten fra det første løb kl. 18, hvis det næste løb skulle tælle. Så der blev lige ofret en PR.

Kl. 19 var det så tid igen. Selvom Starteren sørgede for at fyre dem afsted, hvor vinden var faldet lidt til ro, så var der alligevel 1,5 i modvind. Andreas var dog fuldstændig ligeglad med vejret. Vi (Andreas og Jakob) havde aftalt, at han skulle satse hele butikken. Og det gjorde Andreas da også. Han løb sit klart mest aggresive løb i år samtidig med at det lykkedes at holde teknikken. Så på trods af modvind, så kom Andreas i mål i tiden 14,19 – kun 0,01 sekund under kravet. Tiden kan tælle som PR og den kan tælle som åragangs dansk 18 års rekord. Men den kan desværre ikke tælle som dansk juniorrekord. Her er der særlige regler. HEr skal der være mindst 3 løbere i et heat og alle løbere skal løbe på samme højde. Men det bliver da alligevel også federe at sætte dansk juniorrekord til VM.

Andreas har nu en måned til at forberede sig optimalt til VM uden at skulle stresse over kravet. Forberedelserne sker dels ved at pudse stævneformen af ved et af verdens største juniorstævner i tyske Mannheim. Og dels ved at tage på en uges træningslejr til Italien i ugen op til VM. Den 11. juli skal Andreas så løbe sit indledende heat på 110 meter hæk ved U-20 VM i polske Bydgoszcz. Dette bliver i øvrigt efter planen sendt direkte på Eurosport.

Billedet på denne side er ikke fra stævnet i Århus. Det er fra lørdagens Tyrvinglekene, hvor Andreas er i tæt opløb med Norges to bedste juniorhækkeløbere. Fyren til højre (Vladimir Vukicevic) skal Andreas også møde til VM.