DM ungdom, 1. dag

Malthe og Ida var ene om at være i ilden på 1. dagen ved DM Ungdom i Skive, men hvilken start! Og med opbakning fra Søren, Mads, Rune, Jesper, Jakob, Torben og Benny var der lagt op til en god dag.

Malthe har indtil dd. ikke haft fremgang i trespring, men det kom så endelig i sidste spring hvor han fik en forbedring på 44 cm og endte på 10.88. En knyttet hånd fra Malthe viste, at der var lettelse over det bedste resultat ever. Han var skulle i mellemtiden have været i callroom til stangspring og hans “konrkurrenter” var allerede startet da Malthe skulle springe finale springene.

Så mens træneren fik ham krydset af gik Malthe til biddet og rykkede et godt spring ud af benene.

Så efter en 5 sekunders  ros og tillykke ude ved tilhængerne (Jesper, Mads, Søren Rune) var det tid til at skifte fokus til stangspring.

Første udfordring var at låne en passende stang, så Malthe fik sit første prøvespring 10 minutter før start, og det er ca. 45 min. mindre tid end hans øvrige konkurrenter. Så bagud 1-0 fra start. Næste hurdle var begynderhøjden på 2.30, der også er lig Malthe PR inde. Endnu et faktum, der må tages med oprejst pande.

Så der var maksimalt pres på helt fra starten, men Malthe stod igennem og kom over 2.30 i første forsøg. Dog viste foto fra Michael at Malthe’s albue var faretruende tæt på overliggeren. Og det var også det, som kostede en nedrivning på andet forsøg på 2.40. I sidste forsøg kom Malthe dog også over denne højde og en ny inde PR var en realitet!

En umiddelbar vurdering på dette billede må være, at stangen er lang nok til det, som Malthe vover sig ud i.

Derefter var Malthe i andet forsøg på højden 2.50 meget tæt på, men det blev ved 2.40.

Så samlet set en forrygende start på DM for Malthe, der dermed kan tage hjem med en 7. plads ved trespring og en 8. plads i stangspring i hans gruppe. Helt fantastisk.

Så var det Ida’s tur til at løbe 200 meter. Efter tiderne var hun seedet nummer 12 med 28.25, så succeskriteriet var en tid, der lå tæt på 28.

Forinden er det blevet til bunker af styrketræning, der er i de sidste tre uger er trappet ned til fordel for flyvende 30 meter, 60 meter starter samt enkelte intervaller. Ida følte sig hurtig på dagen og havde kun de sædvanlige problemer med sidesting, så alt ved det gamle.

200 meter afgøres udelukkende med tider, idet der ikke løbes indledende heats og finale, og man starter med de useedede og langsomste i første heat. Ida var i andet heat i bane 4, hvor man så får den ulempe der er at være forrest ved start, uden at kunne se de andre.

Starten går og Ida kommer hurtigt 10-20 meter foran nummer 2 og 3. Midtvejs på første langside kigger hun sig kort tilbage idet hun tænker “hvor bliver de andre af, eller er der mon skudt for tyvstart og jeg har overhørt det?”. Men fakta var, at de to andre halsede håbløst bagud, så Ida måtte trække sig selv i mål uden at føle nogen ånde hende i nakken. Hun siger efterfølgende, at hun egentligt ikke var så træt, som andre gange mod afslutningen, og teorien er, at det er en blanding af forrygende form og mulighed for at løbe afslappet, der giver den sentationelle gode tid på 27.48, hele 75 100-dele bedre end hendes tid en måned tidligere i samme hal, og 1,14 sekunder bedre end udendørs PR.

Skive havde fået den fantastiske idé at have en projektor til at vise LIVE stilling ved at sammenholde alle tiderne efterhånden som de 5 heats afvikles. Der kunne man følge, at Ida også lå nummer 1 efter 3. heat var afviklet. Det samme gjorde sig minsandten gældende efter 4. heat hvor der stadig ikke var nogen, der havde en bedre tid.

Sidste heat indeholdt dog nogen af DK’s hurtigste løbere og de satte det hele på plads med 4 tider bedre end Ida, som dermed mod alle odds endte på en uventet 5.plads i hendes årgang ved DM. Og det i en øvelse, der er sekunda ift. til hendes fokus på spring og kort spurt!

Jesper er efterhånden blevet ret god til at fange de gode øjeblikke og du kan se flere billeder på vores facebook gruppe http://www.facebook.com/group.php?gid=48178205849&v=photos&closeTheater=1

Men lad os lige tage stoppe op og se hvordan dem, vi kender så godt, udvikler sig så voldsomt, uden at vi, der går op og ned af dem til daglig, lægger mærke til det.

Her er Ida i med ét års mellemrum. Der er indtil flere grunde til, at der sker noget drastisk med hendes resultater! (Tak til Jesper og til GudmandsPhotos)

Imorgen står det på disse øvelser:

9:40Ida Stang
10:15: Malthe 60 m
10:30: Søren højde
10:40: Mathias 60 m
14:10: Malthe længde
14:15: Magnus højde
15:15: Mathias længde
17:10: Stafet Malthe, Rune, Søren, Lasse