DM ungdom, 2. dag – bronze til Ida!

Dagen startede tidligt med første øvelse 9:40 og med sidste øvelse 17:20 var der lagt op til en lang dag i Skive.

Første atlet i ilden var Ida,  som fik fornyet sin bronzemedalje fra i august med et spring der, i forhold til dengang, var 20 cm højere, nemlig 2.80, og det blev opnået uden nedrivninger undervejs. Så meget desto mere var ærgelsen da de tre forsøg på 2.90 ikke lykkedes. Så der var lidt skuffelse at spore ved Ida samt ledsager-gruppen idet der længe har været lagt op til meget mere. Men der er ingen tvivl om, at det nok skal komme og så må Ida trøste sig med at have et stabilt højt niveau, og så selvfølgelig også glæde sig over endnu en bronzemedalje, denne gang i P17.

Malthe fortsatte sin fremgang på de flade øvelse ved at løbe 7.83 på 60 meter, og dermed kvalificere sig til klubbens alletiders senior-listen. Det er en forbedring på en tiende-del siden januar.

I længde var der, efter eget udsagn, et 5 meter spring i de indledende spring, men igen drillede tilløbet da det gjaldt, så Malthe endte med fornuftige 4,78 som bedste resultat.

Der har ikke været muligt at træne højdespring i lang tid, og det smittede af på Søren’s og Magnus’ resultater i den øvelse. Magnus klarede begynderhøjden på 1.35, men udgik efter 3 gode forsøg på 1.40 og endte på en 15. plads.

Søren kunne desværre ikke klare starthøjden på 1.45 og fik dermed ingen noteringer. Teknikken er simpelthen for rusten, og det er noget vi tager med til næste år.

Mathias DK fik endelig i sit tredje inde DM et godkendt løb på 60 meter, i den gode tid på 7,65, som kun er 4 100-dele fra PR. De to forrige år har Mathias ikke kunnet vente til der blev skudt før han startede, men i år var der is i maven. Det er en sej årgang hvor der blev sat DUR i finalen.

Og den høje fart kom også Mathias til gode i længde hvor han kom ud på 5.92, der er 43 cm over den hidtige inde PR og 11 cm bedre end udendørs PR. Der er ingen tvivl om at Mathias i dette forår endelig kommer over de 6 meter! Ved de to længste forsøg, på 5.92 og 5.91, blev der sat af mindst 5 cm før planken. Så alene ved justering af tilløb er der nemt 20 cm at hente. Det blev til en samlet nummer 7 i det skrappe felt, hvor Andreas Trajkovski forbedrede sin DUR med 10 cm til 7,49 m.

Den afsluttende stafet med Malthe, Rune, Lasse (som blev lånt til lejligheden) samt Søren blev tippet til at ende på 1.49, måske 1.47.50 hvis alting flaskede sig. Men der havde vi skudt helt forbi idet kvartetten løb den hjem i forrygende 1.44,75, i 8. bedste tid, foran Aalborg og KIF. Tiden er god nok til, at de kommer til at stå på senior ranglisten, og pudsigt nok også som den 8. bedste tid i klubben.

Her er det stafetten med Søren, Malthe, Rune og Lasse

Alt i alt et godt DM Ungdom hvor de fire trænere Jakob, Jesper, Thomas og Benny havde meget at glæde sig over samt oplevelser, der giver inspiration og stof til eftertanke.

Jesper vil vanen tro ligge flere billeder op på vores gruppe på facebook og du kan finde resultatlister her