DM-Ungdom – optakt

I denne weekend er finder årets danske mesterskaber for ungdom sted på Hvidovre Stadion. I det følgende kommer en kort omtale af klubbens aktive ved mesterskabet, samt disses muligheder og mål for stævnet.

Andreas Martinsen:

Ved sæsonstart ville de fleste nok have vurderet Andreas til at blive klubbens store medaljesluger ved DMU. Vi havde da også  aftalt, at Andreas skulle deltage i både 100m, 200m, kort hæk og længdespring ligesom sidste år. Og endda med målsætning om 4 guldmedaljer til følge. Desværre fik Andreas som de fleste ved en fiberskade i baglåret kort inden Senior-DM, hvorfor Andreas ikke har konkurreret siden. Vi havde dog været så optimistiske i klubben, at tilmelde Andreas i favoritøvelsen kort hæk alligevel. Andreas har trænet målrettet imod at blive sin skade kvit og dermed blive klar til DMU. I går torsdag skulle Andreas’ baglår så testes. Desværre var skaden ikke helet fuldstændig, hvorved Andreas desværre må nøjes med at være tilskuer i weekenden.

Mathias Andersen:

Med Andreas’ skade ligner Mathias lige pludselig et godt bud på klubbens største medaljesluger. Mathias er tilmeldt i 100m, længde, kort hæk og spydkast. I de sidstnævnte 3 øvelser er der en realistisk mulighed for medalje. På favoritdisciplinen hækkeløb skal Mathias op imod den danske seniormester fra Sparta, Christian Laugesen. Det ser derfor umiddelbart ud til, at Mathias for første gang i flere sæsoner ikke kommer til at vinde et DM-guld i hækkeløb. Men man skal trods alt aldrig sige aldrig…..

Mikkel Brich Dam:

Efter sommerens flotte resultater ved de vestdanske mesterskaber, diverse Sverige stævner og Århus Games ligner Mikkel pludselig en, som man skal holde godt øje med i weekenden. På favoritøvelserne 200 m og 300 m ligner Mikkel et rigtig godt bud på en medalje i 14-15 års klassen, mens målsætningen på 100 meter er en finaleplads. På 200 m er Mikkel dog i årgang med store talenter som Andreas Trajkovski, Billy Jaroenphon og Thor Nielsen. Der bliver dermed hård kamp om medaljerne på trods af, at Mikkel har en PR så god som 23,61. På 300 meter må Mikkel derimod finde sig i at være favorit til en sejr. Største trussel på papiret ser umiddelbart ud til at være Andreas Most fra Odense, som blandt andet i år har vundet sølv til vestdanske (kun slået af netop Mikkel). 

Michell W. Bertelsen:

Michell har på grund af et efterskoleophold ikke været til så mange stævner i denne sæson. Han vælger dog alligevel at deltage ved DMU i hammerkast og vægtkast. Michell må betragtes som lidt af en darkhorse netop på grund af de manglende stævner i år. Men hvis Michell kaster op til sit bedste niveau er det bestemt ikke urealistisk med med en medalje hos de 16-17 årige drenge.

Christian Frederiksen:

Christian har trods sine 18 år aldrig deltaget ved et dansk mesterskab før. Christian er derfor først og fremmest med for at lære og få noget hård på brystet. Christian deltager i spydkast og kuglestød. Niveauet hos juniordrenge er ganske højt i kasteøvelserne i 2008. Så en medalje er nok urealistisk. Målsætningen er derfor to finalepladser og mindst en personlig rekord.

Klubbens målsætning:

På trods af Andreas’ skade forventer vi stadig at hive nogle medaljer hjem til det vestjyske. Målsætningen lyder på: 5 medaljer, hvoraf mindst 1 gerne skulle være af ædleste karat.