Drømme-førstedag til NM af Mathias

Mathias er som nævnt i denne weekend til NM i 10-kamp for U23 atleter i Randers. Førstedagen er overstået langt over forventning.

På forhånd var der forhåbninger om en god weekend. Men selv ikke den mest optimistiske havde regnet med PR i alle 5 øvelser på førstedagen. Mathias startede 10-kampen med at løbe 11,59 på 100 meter, hvilket er en forbedring med 0,2s i forhold til hans hidtil bedste 10-kamp. Herefter stod det på længde, hvor det undervejs blev lige lovlig spændende. Mathias lagde nemlig ud med at overtræde. Og i det voldsomme blæsevejr var det ikke let at løbe stabilt tilløb. 2. springet blev et sikkerhedsspring på 6,07, hvorefter Mathias bragede ud på ny PR i sidste forsøg med 6.30.

Kugle resulterede i et stød på 12.06 og dermed ny udendørs PR, det endda i en konkurrence hvor superstødet aldrig blev fundet frem. I højde kunne ingen af atleterne styre teknikken i det voldsomme blæsevejr – pånær Mathias. Mathias satte ny PR 1,75. Alle øvrige atleter var 5-10 cm under deres årsbedste resultat.

400 meteren skulle skydes af i et vejr, der mest af alt lignede det værste man kan opleve på en novemberdag. Foruden meget voldsom blæst var det også begyndt at styrte ned. Storm er ikke 400 meter løberes kop te. Mathias var dog ligeglad – han satte PR med over et halvt sekund – 52,51.

Efter den forrygende 1. dag ligger Mathias nr. 6. Og hvad vigtigere er: hvis han tagerer sin pointscore fra sin bedste 2. dag i en 10 kamp, så slår han Peter Grønkjærs efterhånden ret gamle klubrekord.