DT 2. runde – foromtale

Lørdag finder årets anden runden af 1. division Vest sted. Det sker på det hyggelige Skovdalen Stadion i Ålborg. I det følgende kommer her en kort foromtale af Holstebros hold.

Sprint/hæk: Denne gruppe af øvelser har i efterhånden mange år været AKH’s klare favoritter. Klubben er dog desværre her ramt af skader og formnedgang. Så det bliver spændende om det her kan blive til samme pointsum som i første runde. Martin, der netop er blevet udtaget til seniorlandsholdet, skal løbe 100 meter, som formentlig giver sikker sejr. Martin er dog stadig skadet i akillescenen. Så det kan højest blive til en enkelt øvelse og en stafet til klubbens topsprinter. Derfor tager Andreas sig af 200 meter som i sidste runde. Andreas er storfavorit til en sejr. På 400m har Mikkel B. forstuvet en lændevirvel i ryggen. Så han får ikke mulighed for at forbedre sin flotte PR fra første runde. En skam for Mikkel, der med to guldmedaljer ved sidste weekends vestdanske mesterskaber ellers viste, at han er i storform. Mathias træder ind på 400m som problemknuser. Mathias går efter at slå sin PR på 55,53, samt score samme pointsum som Mikkel gjorde i første runde. Mathias har dog netop afsluttet 4 måneders værnepligt, så han er ikke i topform. Mathias skal ligeledes prøve at få en top-3 placering på 400m hæk og løbe med på stafetten. Så en hård weekend til Mathias på trods af en smule manglende form. Andreas, der netop har kvalificeret sig til Junior-VM på kort hæk går efter en andenplads på 110m hæk. Han går desuden efter for første gang at komme under de 15 sek på seniorhæk. På stafetten bør AKH vinde, hvis Martin løber med. Så trods skader, så bør AKH samlet score det samme i sprint/hæk som 1. runde.

Mellem-Lang: Mark har efterhånden været fast mand på holdet i flere sæsoner. Mark skal løbe 1500m og 5000m. Det skal især blive spændende at følge Mark på den lange, hvor han meldes i god form. På 800m og 5000m har AKH desuden en debutant på holdet. Øystein Wergeland, der er en af de nyeste medlemmer i klubbens løbegruppe skal deltage i sin første DT-match. Velkommen på holdet Øystein!! Til højre ses Mark og Øystein (nr. 4 og 5 fra venstre) få en præmie for sejren på Lampelandstafetten. Så de er ikke ubekendt med at vinde. Gad vide, hvad det kan blive til i morgen? 

Spring: Klubben stiller stort set samme opstilling som i første runde. Dog er Mikkel L. nødt til at droppe trespring, da kroppen ikke kan holde til det. Mikkel har dog lovet at vinde stang til gengæld. Jakob tager istedet trespring, hvor han vil forsøge at få en top-3 placering. Det samme er målet i længde. I højde er det traditionen tro Kenneth, der skal i kamp med tyngekraften.

Kast: Paul og Christian har desværre meldt afbud til denne match. Det betyder, at Torben får en del at se til med hammer, diskus og kugle. Det skal især blive spændende at se, om Torben kan leve op til sit flotte sæsonudlæg i hammerkast. Mikkel L. vil prøve kræfter med diskus og kugle som andenmand. I spyd går Michael benhårdt efter at forbedre sin PR på 56,56.

Alt i alt stiller AKH et hold af ca. samme styrke som i første runde. Det skal derfor blive interessant, om det er nok til at indhente Ålborgs forspring.