DT 2105 for kvinder og grillaften

I ugerne op til den indledende DT-match var der flere af pigerne der spurgte, om vi overhovedet kunne stille et hold. Med 14 deltagere, og derudover tre mere der ville med, men som er skadede, er det ikke mængden af kvalificerede kvinder der er problemet, men at de ikke er nok synlige for hinanden i dagligdagen.

Derfor var det også rigtige rart at så mange tog imod invitationen til at følge op på matchen med en aktivitets dag på stadion og efterfølgende grill-aften. For kvinderne/pigerne i klubben er talstærkt repræsenterede og her var en chance for at de også kunne få snakket sammen.

Men omkring matchen. Holdet var oppe imod stærke kræfter i form af Skive AM og Aalborg AM, med de to outsidere SIK80 og Aalborg Øst Runners, som vi aldrig før har hørt om.

Det endte med en kneben 2 point sejr over sidstnævnte, og en 4. plads, så det var ikke bare en fornøjelse, men også en nødvendighed, at der for første gang var AKH’er i alle øvelserne.

Holdet er en blanding af uprøvede og erfarne, men alle gav sig 100 %.DSC_0547

Eva, Annitta, Maja, Julie, Lone, Alice, Kia, Katrine, Laura, Ida, Line, Emilie, Laura BN, Anne

Resultater

Line, Laura BN og Emilie bliver i år 14 år, og var derfor nye i senior sammenhæng, men var med 6 øvelser og 2 gange stafet nærmest kernen i holdet. Laura trak med 3 øvelser og stafet godt op i gennemsnittet ved at have fuldt program og bidrog med sine 8 point individuelt mest af alle til holdet.

Ida, Laura T., Katrine er rutinerede og har været med til stævner de sidste 6 år, og trak deres store del af læsset. En kandidat til “Dagens bedste resultat” var Laura senior klubrekord i hammer på 34,25. Stor ros til Laura for hendes ihærdighed det sidste stykke tid, for at få det til at fungere for hende, og det blev så kronet med en PR på 12 meter! Og så var det også stærkt af Katrine også at tage én for holdet og stille på i trespring, noget hun efter sigende ikke tror hun har prøvet siden hun var 10. Det er nok ikke helt rigtigt husket, men det er flere år siden. Og igen gav det 2 point på kontoen til holdet.

Maja, Julie, Anne og Kia var de nye piger i klassen, og har udover Anne ikke fået registreret et resultat i atletik. Maja, Julie og Anne var udset til at lukke et par af de huller vi traditionelt har i klubben nemlig 400, 800 og 5.000. Der var høj spænding på, nervøsitet og usikkerhed ift. hvordan der skulle løbes, og hvordan reglerne egentligt er. Mange informationer og indtryk skulle absorberes på kort tid, så dagen blev en intens oplevelse for dem. Maja og Anne er optimistiske før starten på 800 mSå stor ros til dem alle for at gå ind i det ukendte, og søge deres grænser og få lidt flere svar på spørgsmål som: “hvor hurtigt skal den løbes”, “hvordan løber de andre” og “hvornår skal jeg starte slutspurten”. En anden kandidat til dagens resultat er Julie’s lige godt 20 minutter på 5.000 m. Det afdækkede så, at denne disciplin ikke fremgik af senior klubrekord listen, men det er der rådet bod på nu. Med de data der er tilgængelige lige nu, så slog Julie en 32 år gammel klubrekord, sat af Lone i ‘83 da hun var 16 år. Og endelig, efter at have været i klubben i 3/4 år, fik Kia registreret et individuelt resultat, og fik prøvet trængslerne med forberedelser til starten, følelser under løbet og tanker bagefter om hvad der kunne have været bedre, og hvad der skal arbejdes på. DSC_0540Så igen blev det understreget, at den ultimative træning ift. at klare sig godt i konkurrence-situationen er og bliver erfaringen fra de foregående konkurrencer.

Alice, Annitta, Eva og Lone var de stærke mødre, der tog deres del af opgaverne på sig, og her må det anerkendes at Lone’s 400 hæk og 100 hæk var én for holdet, og dermed bidrog hun ret direkte til, at det ikke endte med en sidsteplads. Annitta fik forbedret sin PR i hammer og var meget tæt på at bliver overhalet af sin datter i kugle, men formåede at holde hende bag sig.

Stafetterne er som altid kilde til frustration, spænding og lettelse når det lykkes. Første stafet var med Katrine, Ida, Laura BN og Kia. Anden stafet var med Laura, Maja, Anne og LIne. Så en blanding at rutine og nogen der var helt nye på øvelsen. Det er den idelle afslutning på matchen når mere end halvdelen af holdet yder det sidste for at skrabe de sidste point sammen.MOV_20150514133821_TSV

Som opsummering på matchen var alle meget fleksible og var gode til at støtte og opmuntre hinanden. En god oplevelse også for træner-teamet: Niels-Peter, Mathias, Malthe og Benny.DSC_0543

Som en god afrunding blev der hjemme på stadion ryddet op i rummene og gjort rent, så der nu lugter af Ajax i både styrke- og redskabsrum. Det er ret underligt, men det skal vi nok få gjort noget ved.

Og den næste attraktion i vores AKH fitness adventurepark, vores parallelle bar, blev næsten afsluttet.DSC_0552

Jens, Malthe og Jan igang med stativet mens Jasmin, Ida og Emilie ser beundrende til.

DSC_0553

DSC_0554DSC_0555Som afslutning var der pølser, burgere og kylling fra grill, og fri leg på græsset.