Flot mangekampsweekend

Christian og Mathias deltog i weekenden ved de danske mesterskaber i mangekamp.

Mathias deltog hos seniorerne og i ungseniorklassen i 10 kamp. Mathias har fra denne sæson valgt, at 10-kamp er hans primære øvelse. Han har derfor i længere tid trænet teknik i mange af de øvelser, som han ikke tidligere har brugt så meget tid på. Alt i alt viste det sig at give pote. Det blev til en ny flot PR med en samlet score 5460 point. Det rakte til guld i ungseniorklassen og sølv i seniorklassen efter en suveræn Christian Laugesen fra Sparta på førstepladsen.

På førstedagen var der både gode og dårlige øvelser, som det er tilfældet i en klassisk 10 kamp. Bedste øvelse på førstedagen var 100 meter, hvor det blev til årsbedste 11,76 og PR i hjde 1,71. Samlet blev førstedagen et par point over PR.

Mathias havde til gengæld en rigtig fin andendag. Det blev til årsbedste på hæk 16,66, PR og disciplinsejr i diskos 34,90, kiks i stang 2,70, årsbedste og disciplinsejr i spyd 44,50 og endelig årsbedste på 1500 meter 4,58. Med den nye 10-kamps PR rykker Mathias et par pladser op på klubranglisten, hvor han nu ligger nr. 4. Mathias bruger nu de næste uger på at forberede sig til årets sidste 10-kamp i Skive sidst i september. Her går Mathias at forbedre sin nye PR yderligere. Der er bl.a. mulighed for forbedring på 400 meter, længdespring og stangsspring.

Christian prøvede kræfter med karrierens første 10-kamp. Han deltog i juniorrækken, hvor det blev til en samlet 4. plads. Det gik over al forventning. Målet var på forhånd et gennemsnit på 400 point pr. øvelse, hvilket vil sige 4000 point i den samlede stilling. Et slutresultat på 4293 viser, at målsætningen til fulde blev opfyldt. Det blev til 7 stk. PR i 100m, længde, 400 m, hæk, diskos, stang og 1500m. Det blev endda til en disciplinsejr i diskos. Kun i kugle og spyd, der ellers plejer at være blandt Christians stærke øvelser, blev det til resultater under standard. Så alt i alt en rigtig fin mangekampsdebut til Christian.

Mesterskabet bød desuden til dansk rekord til Stina Troest fra Amager og Samuel Kirk-Haugstrup fra Århus 1900.

Resultatlisterne kan ses her.