Godkendt sæsondebut til Krabbe og Martinsen

I denne weekend sæsondebuterede Andreas Martinsen og Martin Krabbe ved det store engelske atletikstævne London Indoor Games. England er uden tvivl Europas største sprintnation både målt på elite og bredde. Hele den engelske sprintelite deltog i stævnet suppleret med en del europæske topsprintere. På 60 meter sprint deltog eksempelvis over 200 forskellige sprintere herunder hele 50 atleter med personlige rekorder under 7 sekunder.
Det var således et stævne på rigtig højt internationalt niveau, som de to vestjyske sprintere benyttede til sin sæsonåbning.
 
60 meter speacialisten Martin har i de seneste uger på træningsbanen vist, at topformen for alvor er på vej. Der var dog noget usikkerhed omkring, hvordan Martin ville reagere i forhold til at løbe konkurrence. Krabbe har ikke deltaget i en konkurrence siden september. Martin Krabbe løb godkendte 6,87s i London i et løb, hvor han netop virkede rusten i forhold til at løbe om kap mod andre topatleter. Martin Krabbe var med sin personlige rekord 6,69s seedet som nr. 9 i det skrappe felt. Med en samlet 14. plads kunne Krabbe ikke helt leve op til denne seedning.
 
Andreas Martinsen er efter flere småskader endelig på vej mod topformen. I London var det blot anden gang i karrieren, at han løb 60 meter hæk på seniorhække. Med 8,12s blev det da også til ny personlig rekord (og klubrekord) blot én hundrededel af et sekund fra den danske U23-rekord fra 1984. Tiden var desuden god nok til at vinde B-finalen. Meget tyder dog på, at der snart er yderligere forbedringer i vente. Specielt hans start og accelleration var ifølge træner Mikkel Larsen langtfra optimal.
 
Næste konkurrence for de to topsprintere er allerede den kommende weekend i Birmingham. Her skal Martin Krabbe blandt andre møde den europæiske rekordholder på 60 meter Dwain Chambers.