Martin på landsholdet – Andreas skadet

I weekenden blev der som noget nyt afholdt et stort udtagelsesstævne på Østerbro Stadion, hvor årets landsholdspladser var på spil. Reglerne var simple – først over målstregen blev præmieret med en landsholdsplads. AKH havde tilmeldt Martin på 100 meter og Andreas på 110 meter hæk

Martin har ikke haft pigsko på mange gange siden sin forrygende indendørssæson, der som bekendt kulminerede med en deltagelse ved VM. Der var derfor på forhånd usikkerhed omkring Martins konkurrenceform. Martin viste dog på Østerbro Stadion i weekenden, at formen er ved at være i top. Martin blev nr. 2 i den flotte tid 10,72, kun 0,05s fra den personlige rekord (og klubrekord). Andenpladsen betyder, at Martin er sikker på at blive udtaget til 4×100 meter stafet på årets landshold, der skal til landskamp 19.-20. juni på Malta. Det er 7. år i træk, at Martin deltager på landsholdet på 4 x 100 meter.

Andreas var på forhånd storfavorit på 110 meter hæk. I træningen op til stævnet løb Andreas da også fantastisk hurtigt. Desværre styrtede Andreas meget voldsomt over en hæk i træningens allersidste løb. Styrtet medførte et overstrakt knæ, hvilket fik knæet til at hæve. Dermed kom Andreas desværre ikke til at kæmpe med om landsholdspladsen på 110 meter hæk. Heldigvis vurderes skaden ikke alvorlig, så forhåbentlig kan jagten på EM-kravet på 14,05 snart fortsætte….