Omtale af DM for veteraner

Hermed en kort omtale af veteran DM der blev afholdt i Hvidovre’s hal den 27. februar. Niels-Peter og Benny startede bilen kl. 8 søndag morgen for at være på plads til et meget velbesøgt veteran stævne.

Det har tidligere været sådan, at deltagelse ved disse mesterskaber var garanti for medalje, men med 81 tilmeldte og 249 starter var der kamp om placeringerne, især i klasserne mellem 40 og 65 år. Og det gjaldt for en gangs skyld også for kvinderne, som der ellers traditionelt har været få af.

Det er livsbekræftende at se kvinder over 60 støde knap 10 meter og løbe 50 meter på under 8 sekunder og en mand på 85 springe længdespring.

Niels-Peter havde forberedt sig grundigt på 50 m hæk, og med god grund. Der deltog fire personer, der alle er på højt niveau og som alle har diverse danske rekorder i baggagen. Det blev et tæt opgør med Niels-Peter på andenpladsen kun 35 100-dele efter Knud Erik, der forbedrede sig egen danske rekord med 11 100-dele.  En synligt tilfreds Niels-Peter ser frem til en revanche på den lange hæk udendørs.

Der blev konstant snakket på kryds og tværs af klubber og aldre, så det blev igen et rigtigt hyggeligt stævne. En del nye havde fundet vej til arrangementet, både nogen nyudklækkede veteraner på 30 år, men også andre mere oppe i årene, der havde holdt sig væk i mange år, eller som aldrig havde prøvet det før. Alle blev taget godt imod, så der er ikke noget der tyder på, at den voksende deltagelse, der har stået på i flere år, skulle aftage.

Benny deltog i 3-kampen, der består af de individuelle øvelser 50 m, længde og kugle, hvor der efterfølgende bliver regnet point sammen til en afsluttende opgørelse for de tre øvelser. Derudover var trepspring puttet på.

Benny havde trænet  starter og det gav også PR i 50 meter. Tilløb til springene kom aldrig til at fungere hvor der altid blev sprunget en fod eller mere før planken. I kuglestød kom bænkpres til sin ret, og her vandt Benny guld, og fik for en sjælden gang lejlighed til at betræde skamlens højste trin samtidigt med at der var konkurrenter på både 2. og 3. pladsen.

resultatliste Vdm 11