Omtale af Världungdomsspelen, Göteborg,

Nu da vi alle er kommet hjem igen, og har fået de mange indtryk lidt på afstand, er det tid til en omtale.

De fire piger, Katrine, Laura, Sarah og Ida, tog afsted sammen med Benny og Viggo, på en tur sammen med Skive AM, Stoholm og Aarhus 1900. Turen gik til Världsungdomsspelen i Göteborg, der i år havde ca. 7.500 starter.

Vi tog færgen fra Frederikshavn fredag eftermiddag og var på plads med posen med startnumre og bagage i sovesalen omkring kl. 20.

Lørdag startede hårdt ud for Katrine og Laura, der begge skulle løbe 100 m, Katrine ovenikøbet i det første heat for stævnet overhovedet. Man skal lige vænne sig til de store forhold, hvor der er 12 heats med 8-9 i hver, og de afvikles med præcision hvert 2. minut. Både Katrine og Laura fik store PR, og sådan var det for alle løbeøvelser til stævnet.

Det er en kombination af de hurtige mondo-baner, det perfekte atletikvejr, intensiteten og de seriøse forberedelser.

Katrine forbedrede sig på 100 meter til 13,75, og skar ½ sekund af sin PR. Hun hang ovenikøbet i starten idet hun endnu ikke havde hørt startskuddet. Det var ikke som vanligt et højt pistolskud, men en kunstig lyd fra højttalere, og den lød noget mere fesent. Så derfor kom Katrine først afsted da de andre forlod blokken.

Katrine’s anden øvelse var først mandag, hvor der stod 300 hæk, og kort efter længde, på programmet. Katrine fik lov til at vente til sidste heat, og havde god tid til at blive nervøs. Katrine klarede det igen fremragende, og løb i tiden 51.00 1½ sekund af sin PR. Det var et godt disponeret løb, hvor der kun blev trippet ved tredje hæk, i karrierens andet løb ved konkurrence! Da det stod på længdespring ½ time senere, med lange ventetider grundet de 70 andre springere (dog på to baner), var der ikke så meget at skyde med.

Hvor løbene var lutter succes oplevelser blev de andre disipliner ikke den samme oplevelse.

Efter en stangspringskonkurrence, hvor springene på 3.01 ikke gik som forventede, var der mere drive på Ida på søndagens 200 m. Hun kom i tiden 26,69 klart under de 27 sekunder, og skar knap 45 sekunder af sin PR. Den tid giver hende en placering som nr. 7 på P17 ranglisten i DK, klart over hendes tidligere niveau.

Laura fik også PR på 100 meter og skar flere sekunder af en lidt ældre PR. Hendes hammerkast gik ikke som ønsket, dog var der endelig kommet ro på kastet i hendes tredje forsøg, der var teknisk det bedste, men uden den sædvanlige power. Det skal også siges, at Laura kun har kunnet trænet meget sparsomt i sommer, så derfor skal teknikken, og dermed resultaterne nok komme. Den sidste disciplin, kugle, var omkring hendes PR, så det er godkendt, og heller ikke en øvelse vi har ofret tid på i et stykke tid.

Gruppens yngste, Sarah, havde med 5 øvelser der største program, og igen var der suveræne tider på løb, men mere ordinære resultater i de andre discipliner. Det blev til PR og heatsejr på 200 m og 600 m. Hendes tid 28,26 på 200 meter giver hende en 9. plads på senior ranglisten og selvfølgelig årgangsklubrekord for P13. Sarah havde forøvrigt æren af at være i stævnets største felt i P13 længde, med 122 deltagere!

Vi sov som sagt i en sovesal med 40-50 andre fra fire klubber og det gik forbilledligt godt. Når der blev sagt godnat og slukket lys, gik der ikke mere end 15 minutter før der var ro.

Også oprydning og hensyn til hinanden var helt i top.

Søndag eftermiddag og aften var der til til en tur i Liseberg, den nærliggende forlystelsespark, hvor især spøgelseshuset og det frie fald fra “Atmos Fear” var højdepunkterne.

Mandag eftermiddag var det pakketid, og mens de sidste øvelser blev afviklede, blev der gjort rent, og så var der kun den lange hjemtur tilbage før de sidste sagde farvel og tak for en super tur kl. 1:30 i Holstebro.

De omfangsrige startlister kan ses her.

De har været meget inspirerende at opleve så mange unge, der dyrker seriøs atletik, og med det liv der hele tiden er på stadion. På tilskurepladserne har det hele vejen været de danske, der har larmet mest. Især under Morten Jensens og Peder Nielsens lige-ved-og-næsten forsøg på at kvalificere sig til OL, var der høj stemning.