Optakt til DT

På søndag går det løs i Skive. Efter en lang vinter og efterår uden udendørsstævner, bliver udendørssæsonen på søndag langt om længe skudt igang for klubbens seniorer.  Sæsonen skydes igang med 1. runde af DT, hvor klubbens mænd skal i kamp i årets 1. division. Årets division består ekstraordinært af 10 hold. Der kæmpes om 2 pladser til oprykningsmatchen og om at undgå at blive blandt de 4 nedrykkere. I det følgende vil der komme en kort optakt af AKHs muligheder i de forskellige disciplingrupper:

Sprint: Denne gruppe plejer at være klubbens klart bedste. Martin har i efterhånden mange matcher været holdets suveræne topscorer pga. sine sprinterevner. I år skal AKH dog møde Ålborg, der ligeledes er stærke i sprint. Så det bliver ikke samme walkover for AKH som tidligere. Martin er storfavorit på 100m. Men på 200 og 400 overgår favoritværdigheden til Ålborgs Jacob Riis. Andreas vil dog gøre, hvad han kan for at få en topplacering på 200m, ligesom Martin går efter en top-3 placering på den for ham uvante 400m. Mikkel B løber ligeledes 400m. På stafetten er AKH storfavoritter, hvis man da får depechen med rundt. Det lykkedes kun i 1 af 3 runder sidste år.

Hæk: Her finder vi 1. divisions stærkeste disciplingruppe. 110 m hæk er væsentlig bedre end i elitedivisionen. Rent hypotetisk kunne 110m hæk i 1.division lyde: Jon Yde Bendtsen, Andreas Martinsen, Mathias Andersen, Alex Tesch, Thomas Søgård, Hans Henrik Grabe, Mikkel Larsen, Anders Sækmose og Nils Uth. Dermed er det faktisk kun Christian Laugesen fra Sparta, der mangler af hækkeløbere, der har markeret sig i Danmark de seneste ca. 5 år. Det er dog ikke alle de omtalte atleter, der vil lave hæk på søndag. Men derfor vil niveauet stadig være højt. AKH’s sølvvinder ved Store-DM i 2007, Andreas, må formentlig nøjes med en andenplads på søndag. Den danske mester fra Ålborg, Jon Yde Bentsen, er klar favorit. Jon fra Ålborg er ligeledes favorit på 400m hæk, hvor AKH’s Mathias vil kæmpe for en top-3 placering.

Mellemdistance: Dette er uden tvivl AKH’s svageste disciplingruppe. 800m er for langt for Mathias og 1500m er for kort for Mark. Men de to vil alligevel kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne og tage de point de kan få.

Langdistance: Mark tager kampen op på 5000m i et felt, hvor man må forvente at Randers Freja, Ålborg og Odense stiller med meget hurtige løbere. Selvom Mark først vil toppe senere på året, så går han efter en midterplacering, samt en god tid.

 Spring: Jakob tager de to flade spring. Her er det meget svært at sige noget om en forventet placering. Det kommer meget an på de andre holds opstillinger. Men hvis niveauet fra 2007 fortsætter, så venter der meget tætte konkurrencer i både længde og trespring. Benny springer ligeledes længde. Kenneth tager som sædvanlig højde, hvor han bl.a. skal tage kampen op med Ålborgs stortalent Morten Bonde, der i 2007 sprang tæt på 2 meter. I stang tyder det på, at Mikkel Larsen vil deltage. I så fald er der muligheder for en top-4 placering til klubrekordholderen inde og ude.

Kast: Først og fremmest får klubbens tidligere danske mester i hammerkast, Torben, comeback efter et års pause fra atletik. Det vil være en mærkbar forbedring i hammerkast. Torben tager desuden kuglestød. Paul, der er holdets veteran, tager sig af diskuskast, mens Michael skal se om han endnu en gang kan imponere i spydkast. Der er dog ikke forventninger om kastesejre i en division, hvor Esbjerg har en håndfuld gode kastere, som fx Torben Wolf og Tom O.

Alt i alt skal det blive spændende at se, hvad AKH kan drive det til i denne på papiret meget stærke 1. division Vest 2008. Umiddelbart forventer holdlederen, at topplaceringerne skal fordeles imellem Ålborg, Odense, Esbjerg, RAnders Freja og ikke mindst AKH. Hvordan rækkefølgen bliver må tiden vise.

God match til alle!