Vestdanske Ungdomsmesterskaber, optakt

Næste weekend ligger Aarhus 1900 ryg til 2015 udgaven af Vestdanske Ungdomsmesterskaber, inde.

De afholdes i Marselisborghallen, hvor stævnet med knap 700 starter i løbet af lørdag og søndag vil være fyldt til bristepunktet.

AKH stiller selv med 8 atleter, der gennem vinteren har trænet flittigt og sat masser af teknik og styrke ind på kontoen. Næste weekend er det så tid til at drage nytte af deres møje.

Heldigvis har sneen været sjælden denne vinter, men når det sker, skal der gang i snerydderen.

DSC_0357

Her er det Mathias, der rydder baner, så der kan laves hæk og intervaller lørdag den 24. januar.

Stævnet er for årgang 2003 til 1998 (12-19 år), så det begrænser lidt på de aktive som vi kan sende afsted.

Link til oversigten over de tilmeldte fra AKH

Vintertræning er ikke lav-sæson

Med så mange deltagere i de tekniske discipliner kan det konstateres, at trænestaben i vintersæsonen ikke har slappet af, men har holdt et højt niveau på ambition, kvalitet og mængde, og at de unge har taget kampen op og stridt trods kulde og mørke. Der har været fokus på hæk og stang og vi har udnyttet vores faciliteter og muligheder til grænsen for at få et kvalitetsprodukt ud af det, og det har virkeligt givet bonus.

Omtale af deltagerne

Årgang 2003 er godt repræsenteret med Kasper, Samuel og Annika.

Samuel (D12) og Kasper (D12) kommer op mod 10 andre på 60 m og i længde. Derudover vil Kasper prøve kugle, mens Samuel tager 60 m hæk samt højde.

Samuel har umiddelbart en god chance for at få en top-placering på 60 m hæk. Det samme må siges om Annika (P12) i stang, hvor hun er ene om at være i hendes gruppe i stangspring. Det kræver dog, at hendes rygproblemer er væk, og at hun klarer starthøjden, der ligger på hendes nuværende PR. Annika har tre andre discipliner (60mhæk, højde og kugle) på programmet denne weekend så vi krydser fingre for at hun er sin skade kvit.

I stang skal Line (P15) følge op på hendes nye PR på 2.20 fra sidste weekends stævne. Her er der 8 piger med, så det kan blive en længere konkurrence. Derudover skal hun med i weekendens nok største felt med knap 40 deltagere i P15 60 meter. Her vil der være både indledende, semi- og finale.

Emilie (P15) vil forsøge at omsætte hendes koncentrerede træningsforløb i bl.a. morgentræning i Elitesportsklassen til at få endnu en PR i kuglestød. Hun er lig de andre rykket op per nytår, og skal nu støde med 3 kg.

Casper (D17) har fået en god start på sæsonen og hvis han ellers ikke mærkes af hans småskader skulle der være en god tid på 60 meter i vente samt PR i længde. I D17 er der en del fantastiske sprintere imellem, så der er udsigt til at Casper som også lige er rykket op, bliver vidne til en del sub-8 sek tider og en god portion mesterskabserfaring rigere.

Sarah (P17) har været med til disse mesterskaber siden hun var 12, og stiller nu op med masser af erfaring og med store forventninger til sig selv. Sarah har endelig knækket koden på 60 m hæk, og løber sikkert og stabilt med tre skridt mellem hækkene. Sidste weekend var hendes “debut” med den løbestil og her gav hun erfarne hækkeløbere fra Aarhus 1900 kamp til stregen. Derudover er Sarah med på 60 meter, og selvom der er 20 med i feltet og Sarah pga. skader ikke har fået noteret en sprinter-tid siden maj, må hun forventes af være at finde i finalen og med en chance for medalje.

Det samme gør sig også gældende i længde hvor sidste weekends resultat på 5.38 kun lå 7 cm fra hendes klubrekord på 5.45. Det forventes, at de bliver tre piger der til sidst kæmper om medaljerne.

Slutteligt har vi Peter (D15), der har debut på 1.500 meter. Peter har haft nogen gode træninger med Magnus, så formen er på plads. Men det bliver selvfølgelig noget andet når det endelig går løs på M-hallens 150 m rundbane.