Veteranholdturneringen, 2. runde

Mandag den 9. juni tog Martin Sporring, Hagbart Børsting, Andreas Buelund, Paul Andersen og Benny Machon til Langvang stadion i det nordlige Randers. Det gjaldt 2. runde af veteranholdturnering. I denne turnering gælder det resultatet og ikke placeringen. Ens resultat bliver alders- og køns-korrigeret så alle principielt konkurrerer på lige fod. Man kan godt slå en ældre herre med flere sekunder i et løb, men så kan han pga. alderskorrigeringen godt få langt flere point tildelt.

Til sidst gøres det op hvad holdet har samlet sammen af point, og det afgør så om man efter de to indledende runder ligger til at gå til finalen med de bedste hold fra øst og vest.

Martin løb 5.000m og 1.500m. Begge løb gav en overbevisende sejr, og også sluttider, der var bedre end forventet. Andreas løb som 2. mand på 5.000 m og var tilfreds med sin tid på omkring 18 min. Hagbart tog sig af kuglestød og fik en forbedring ift. sidste gang, men mener stadig at der er mere i ham. Paul havde fuldt program med hammer-, diskos- og spydkast. Spydkast havde han ikke kastet i konkurrence i mange år. Benny havde også tre øvelser: 100 m, højdespring og længdespring. Det gav en lille PR i 100 m, så overvejende en OK aften.

Stafet

Aftenens sidste øvelse er som altid 1.000m stafetten, som egentligt havde været sat sammen af Poul Erik, René, Niels Peter og Benny. Men idet de tre førstnævnte havde meldt fra, blev der truffet en beslutning i bilen på vej derover. Hagbart skulle første tur på 100 m, Benny anden tur på 200 m, Martin tredje tur på 300 m og Andreas den sidste tur på 400 m.

Der blev ganske kort snakket depeche-skift. Andreas have prøvet det før, men det var nyt for de andre. Det blev aftalt at der skulle laves et sikkert skifte så vi fik depechen med rundt.

Hagbart fik ekstra coaching af sin søn Jens, der netop i weekenden til vestdanske mesterskaber selv var blevet undervist i stafetløb af Mikkel, Jeppe og Christian. Desværre glippede deres stafet, idet skiftet mellem Mikkel og Jeppe skete udenfor skiftezonen. Det mærke som Jeppe skulle orientere sig efter var fjernet, så han startede for tidligt.

Tilbage i Randers løb Hagbart alt hvad han kunne og ved første skifte var der et par hold, der skiftede samtidigt, deriblandt AKH. Benny lagde afstand til resten og kom så hurtigt op imod Martin i kurven, at Martin syntes det var nødvendigt at starte tidligere. Skiftet blev godkendt og vi siger tak. Martin løb en god 300 m, og gav depechen til Andreas, der viste, at han ikke har glemt, hvordan man løber 400 m. Sluttiden var 11 sekunder bedre end hold 2. En god tid, der på de 26 starter i veteranholdturneringen, der foreligger resultater på lige nu, var den fjerde bedste, med under 4 sekunder ned til den hurtigste. Et ret godt resultat, især når man tager i betragtning, at det var første gang.

Så stod den på lidt hjemmebagt kage, som et af kvindeholdene havde taget med, og dernæst tak for i aften til Randers Real og en tur hjem til Holstebro igen.

Det var igen et hyggeligt stævne og der var enighed om at det var en fremragende beslutning at løbe stafetten. Resultaterne foreligger endnu ikke, men Randers er også berygtede for at være lidt sene med resultatlisterne.

Her er hvad der kan huskes:

Hagbart kugle: 8,20

Martin 5.000 m: 16.55, 1.500 m: 4,38

Andreas 5.000 m: 18.17

Benny 100 m: 12,7. Højde: 1.55. Længde 4.57

1.000 m stafet: 2.23,43

Pauls resultater har jeg desværre ikke.